فتحالله بینیاز نویسنده و منتقد ادبی درگذشت
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، بینیاز که برای حضور در یک مراسم نقد ادبی از منزل خارج شده بود، در خیابان صادقیه دچار ایست قلبی شده و طی مسیر تا بیمارستان فیروزگر تهران جان به جان آفرین تسلیم کرد.
از بینیاز ۱۵ رمان و ۷ مجموعه داستان کوتاه و ۸ کتاب در حوزه نقد و نظریه ادبی منتشر شده است.
بینیاز در تیرماه ۱۳۲۷ در مسجدسلیمان به دنیا آمد. در سال ۱۳۵۱ در رشته مهندسی برق از دانشگاه صنعتی شریف (آریامهر سابق) فارغالتحصیل شد. او فعالیت ادبی خود را از سال ۱۳۴۷ تا ۱۳۸۰ با نامهای مستعار در نشریات مختلف آغاز کرد و چندین داستان کوتاه، مقاله، نقد ادبی، سینمایی و نمایشنامه از وی به چاپ رسید. از شهریور ۱۳۸۰ تا شهریور ۱۳۹۰ با نام اصلیاش بیش از ۴۱۱ نقد، مقاله، مرور کتاب و ۶۹ داستان کوتاه و ۴۶ مصاحبه جامع از وی در نشریات گوناگون به چاپ رسید و ۴۷۷ مقاله، نقد، مرور کتاب و داستان کوتاه در فضای مجازی چاپ شده است.
او همچنین تا خردادماه ۱۳۸۸ در مجموع ۱۵۱ جلسه نقد و سخنرانی داشته است. او به مدت ۱۲ سال عضو هیئت داوران جایزه مهرگان ادب (رمان و داستان کوتاه) بود. همچنین داوری نهایی شماری از جشنوارههای ادبی منطقهای و استانی کشور را نیز به عهده داشت.
بینیاز عضو شورای سردبیری کتاب نقد نگره، دبیر بخش داستان و نقد ادبی مجله نافه بود.
بر اساس وصیت آن مرحوم، خانواده اش تقاضا دارند که مراسم خاکسپاری را در آرامش و به تنهایی برگزار کنند.
از آثار فتحالله بینیاز در حوزه داستاننویسی میتوان به کتاب های مکانی به وسعت هیچ (رمان)- ۱۳۶۹، حلقه نفوذناپذیر گرگهای خاکستری (رمان)- ۱۳۶۹، دردناکترین داستان عالم (مجموعه داستان) - ۱۳۷۰، میروم که بمیرم (مجموعه داستان)- ۱۳۷۷، علیاحضرت فرنگیس (رمان)- ۱۳۷۸، عطش ماندگار (رمان)- ۱۳۸۱، شورشگران را به زانو در آوریم (مجموعه داستان)- ۱۳۸۲، افعیها خودکشی نمیکنند (رمان) - ۱۳۸۳، ستیزهجوی دلتنگ (رمان)- ۱۳۸۲، دریاسالار بیدریا (رمان) - ۱۳۸۲، تشییع جنازه یک زنده بهگور (مجموعه داستان)- ۱۳۸۲، ملاقات با مسیح (رمان) - ۱۳۸۲، گلسرخ، ای تناقض ناب (داستان بلند)- ۱۳۸۳، اندوه رهگذران مرده (رمان)- ۱۳۸۳، نوعی خصومت (مجموعه داستان) - ۱۳۸۴، التهاب سرد (مجموعه داستان)- ۱۳۸۴، کوارتت مرگ و دختر (مجموعه داستان) - ۱۳۸۶، ترجیع بندی برای شاعران جوان (رمان)- ۱۳۸۶ و بعد از مرگ هنوز میمیرم (رمان) -۱۳۸۶ اشاره کرد.
او همچنین در حوزه نقد و تحلیل کتابهای جلد اول مقالات ادبی – ۱۳۸۳، درآمدی بر داستاننویسی و روایت شناسی – ۱۳۸۷ (چاپ ششم ۱۳۹۴)، در جهان رمان مدرنیستی – ۱۳۹۰ و نقد، تحلیل و تفسیر چند داستان معتبر جهان – جلد اول تا پنجم (۱۳۹۱ تا ۱۳۹۳) را منتشر کرده بود.
انتهای پیام/